U. S. TREASURY DEPARTMENT
INTERNAL REVENUE SERVICE
WASHINGTON 25, D. C.

American Bible Society
150 Park Avenue

~ New York 22, New York

Gentlemens

This is in reply to your letter of November 9, 1962, in
wiich you request a current ruling on your status for Federal
incame tax purposes as an organizabion described in sec-
tion 501(c)(3) of the Internal Revenue Code of 195k. We have

 also received your letters of February 7, 1963 and April 30,

1963. We regret the delay in this matter.

-You enclosed with the letter of November 9, 1962, a copy of

your anmual report for 1962, which contains, among other .
things, your charter, constitution and bylaws. TYou also
enclosed copies of owr letters of May 28,=39L5, December 20,
19Li6 and Angust 23, 1955.

In the letter of August 23, 1955, you were advised that on
February 18, 1931, you were held exempt from Federal income
tax under the provisions of section 103(6) of the Revernue

Act of 1928 and corresponding provisions of prior revenue Acts.
You were also advised that the ruling of February 18, 1931 was
affirmed on April 29, 1938 under section 101(6} of the Revenue
Act of 1936 and reaffirmed on May 28, 1945 and December 20,
19446 under section 101{6) of the Internal Revenue Code of
1939, which corresponds to section 501(c){3) of the 195h Code.

The rulings of February 18, 1931, April %938, May 28,
1945 and December 20, 19h6 may be relied updn so long as
there are no substantial changes in your character, purposes,
or method of operation and your name will continue to be
1isted in the Cwmlative List of Organizations described in
section 170{c) of the Internal Revemue Code of 195k, as an -
organization contributions to which are deductible by donors
for Federal income tax purposes. The Cumulative List is
revised and published periodically. -
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American Bible Society

For your information section 1.501(c)}{3)-2{b){(6) of the
Tncome Tax Regulations reads, in part, that an organization
which has been determmined to be exempt before July 27, 1959,
and which does not seek a new deteminabion of exemption

is not required to amend its articles of organization to .
conform to the rules of this parasgraph, but any orgamization

which seeks a determination of exemption after July 26, 1959,

must have articles of organization which meet the rules of

' this paragraph. Therefore, if you seek a new detemination

of exemption, you must meet both the organizational test
and the operational test set forth in the Regulations,

Copies of this letter are being sent to the District Director
of Internsl Revenue, Manhattan. - '

Very truly yours, -

— Kief, Exempt Organizstions Branch



